Mierea de Manuka – cel mai puternic aliat pentru organism

Mierea de Manuka – cel mai puternic aliat pentru organism video reportaj.

In contextul medicinei alternative, mierea de manuka prezinta beneficii provenite dintr-o caracteristica aparte a acesteia ce permite combaterea diverselor infectii ale pielii si aparatului digestiv. Aceasta reuseste sa pastreze la nivel chimic un compus care lupta impotriva bacteriilor.

Este important de stiut ca toate tipurile de miere contin acest compus care poarte numele de peroxid de hidrogen, substanta cunoscuta si sub numele comun de apa oxigenata in industria cosmetica sau in cea farmaceutica, des folosit in produsele dezinfectante, de albire a dintilor sau decolorare a firelor de par.

Corpul uman produce peroxid de hidrogen in cantitati controlabile si suficiente in vederea combaterii infectiilor care se dezvolta si afecteaza organismul. La suprafata pielii insa, aplicarea mierii de manuka cu concentratia potrivita poate ajuta organismul sa vindece mai repede zona afectata de infectie.

La majoritatea tipurilor de miere, peroxidul de hidrogen se descompune in oxigen si hidrogen si isi pierde astfel functia de combatere a bacteriilor. Ce se intampla insa in cazul anumitor tipuri de miere de manuka este ca aceasta substanta nu se descompune.

Calitatea mierii de manuka de a nu descompune peroxidul de hidrogen se numeste activitate non-peroxid, prescurtata NPA (din limba engleza, non-peroxide activity). Prin aceasta activitate, mierea de manuka poate fi considerata o potentiala alternativa pentru combaterea anumitor infectii.

Ne-am bucura sa va citim parerile

Raspunde